Met openslaande tuindeuren weer verliefd op je huis

Tijdens vtwonen ‘Weer verliefd op je eigen huis’ monteerde het team van Kozijndeluxe namens Select Windows prachtige openslaande tuindeuren met een zijlicht. Roel en Rianne uit Uden hebben nu behalve meer licht en ruimte in de woning ook een weids uitzicht over de tuin.

In de aflevering van vtwonen ‘Weer verliefd op je Huis’ van 10 november was te zien hoe een donkere zitkamer omgetoverd wordt tot de meest favoriete plek in huis. Om het stel uit Uden te verrassen met meer licht en ruimte in huis, is besloten om een extra volwaardige toegang tot de tuin te maken vanuit de huiskamer. Dankzij openslaande tuindeuren wordt binnen meer bij buiten betrokken en andersom.

Verwarmd glas
Eigenaar van Kozijndeluxe, Remco Terwindt denkt terug: “Hiervoor moesten we wel vensterbanken, borstwering en zelfs de verwarming verwijderen. Het was even zoeken naar de juiste oplossing, maar dat is gelukt.” Remco vertelt: “Er is gekozen om de verwarming ín het isolatieglas te plaatsen. Verwarmd glas is een noviteit! Het is een heerlijke beleving om de stralingswarmte van het glas te voelen als je in de huiskamer voor het glas zit.”

Enorme lichtinval.
De openslaande tuindeuren met daarnaast een zijlicht dat van boven tot onder voorzien is van glas, zorgen voor een bijzondere sfeer. De lichtinval is enorm. Hierdoor lijkt de woning groter en lijkt het net of je ín de tuin staat. Roel en Rianne hoeven de openslaande deuren nooit meer te schilderen. Ook dát draagt bij aan woongenot natuurlijk.

Energie Kozijn
Om helemaal afgestemd te zijn op de toekomst is gekozen voor een Energie Kozijn. Dit kozijn is gemaakt op basis van het Select Windows Hollands Facet profiel. Deze heeft een extra diep profiel met zeven isolatiekamers. Hier past perfect triple glas in. Deze combinatie glas en kozijn heeft de laagst mogelijke U-waarde (dus weinig warmteverlies).

De kunststof kozijnen, het vaste raam en de openslaande deuren zijn voorzien van de trendkleur antracietgrijs in de LIGNA uitvoering. Deze vlammende houtnerf structuur is niet te onderscheiden van écht hout.

Samenwerken
“Het was een leuke ervaring om met de stylist Fietje van vtwonen te werken. We hebben de montage samen gedaan met de vakkundige collega’s van Verbouwcenter Ede. Ook dát gaf een extra dimensie aan het project. We zijn beiden VKG gecertificeerd dus werken volgens dezelfde kwaliteitseisen. Het werkt prettig samen als je aan een half woord genoeg hebt.”

Kozijndeluxe - kunststof kozijnen - montage team - tuindeuren in vtwonen metamorfose

Bezoek onze showroom in Bergen, Noord Limburg
Mocht u willen weten wat er in úw geval zoal mogelijk is met kunststof kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien? Kom dan langs in onze showroom aan De Flammert 1200 in Bergen.