Verduurzamen -Subsidie kunststof kozijnen - Kozijndeluxe - ISDE - Subsidie

Subsidie op kunststof kozijnen met isolatieglas

Met kunststof kozijnen bespaart u op uw energierekening. Dat is helder. Maar wist u dat u subsidie op kunststof kozijnen kunt krijgen als u kiest voor isolerende kozijnen met HR++ of triple isolatieglas?

De overheid betaalt namelijk mee aan uw isolerende kozijnen met isolatieglas vanuit de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparingen (ISDE). In deze subsidiepot zit vanaf begin 2023 maar liefst €350 miljoen om mensen die hun woning willen verduurzamen, tegemoet te komen. Deze subsidiepot wordt in elk geval tot 2030 steeds opnieuw gevuld. U kunt dus in sommige gevallen subsidie krijgen op kunststof kozijnen.

Hoe meer isolatieglas hoe beter

De hoogte van de ISDE-subsidie die u ontvangt, hangt af van de hoeveelheid m2 HR++ isolatieglas of triple isolatieglas dat u in uw isolerende kozijnen, ramen, deuren of schuifpui laat plaatsen. En daar blijft het niet bij. Kiest u namelijk naast deze investering binnen 24 maanden ook voor bijvoorbeeld een warmtepomp of vloerisolatie dan loopt de subsidie op het isolatieglas flink op. Voor HR++ isolatieglas wordt de €23 per m2 subsidie maar liefst €53 per m2 en voor triple isolatieglas kunt u erop rekenen dat de €66,50 per m2 subsidie verhoogd wordt naar €150 per m2.

Kunststof kozijnen snel terugverdiend

Heeft u niet voldoende geld op uw spaarrekening staan en besteedt u het vakantiegeld liever niet aan uw woning, dan kunt altijd nog de hypotheek van uw woning verhogen of een nieuwe hypotheek afsluiten met een bouwdepot. Doordat de energiebesparing groot is met kunststof kozijnen, is de investering in kunststof kozijnen snel terugverdiend.

Toegankelijker voor monumenten

De ISDE subsidieregeling is per 2024 toegankelijker geworden voor monumenten. Vanwege de monumentale waarde kunnen veel eigenaren van monumenten geen HR++ glas of gevelisolatie toepassen. Voor deze groep worden de minimale isolatiewaarden versoepeld en de subsidiebedragen aangepast. Ook hoeven monumenteigenaren niet minimaal 8 m2, maar 3 m2 glasisolatie aan te brengen, om in aanmerking te komen voor subsidie. Het glas mag daarbij ook als voor- of achterzetbeglazing worden geplaatst, bijvoorbeeld bij een glas-in-loodraam.

Energiebespaarlening

Omdat het niet iedereen lukt om geld vrij te maken om te investeren in duurzame kozijnen en de overheid toch iedereen een kans wil geven om mee te profiteren van de subsidie, is de Energiebespaarlening in het leven geroepen. U leent tegen een gunstige rente die vaak te betalen is vanuit de besparing op de energiekosten. Mocht u een financiële meevaller hebben, kunt u tussentijds boetevrij aflossen. En voor woningeigenaren met een verzamelinkomen tot €45.014 per jaar is zelfs een renteloze lening mogelijk. Tip: Kijk ook even op de Energiesubsidiewijzer of er in uw gemeente lokale subsidies zijn.

Bezoek onze showroom in Bergen

Bent u van plan om uw woning te verduurzamen en bent u benieuwd naar de subsidiemogelijkheden op kunststof kozijnen met isolatieglas voor uw draaikiepramen, vaste ramen, openslaande tuindeuren, achterdeur, voordeur of schuifpui? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of bezoek onze showroom aan de Flammert in Bergen, Limburg.